De keukenkraan slangadapter Nivito is gemaakt van nylon en wordt bevestigd aan de uitloop van de kraan. U kunt de tuit vervangen door de instructies te volgen die bij de slang zijn geleverd. De nieuwe uitloop is 55 inch lang en heeft connectoren van 3 inch. Deze tuit is de perfecte vervanging voor een beschadigde tuit. Het is eenvoudig te installeren omdat u alleen de installatie-instructies hoeft te volgen die bij het product zijn geleverd.

Bij het vervangen van een slang dient u eerst de oude te verwijderen. Hierdoor gaat de slang sproeien. Om dit te voorkomen, draai je de kraan en het mondstuk dicht. U kunt ook proberen de kale slang te ontluchten om de druk te verminderen. Dit zorgt ervoor dat de slang goed kan functioneren. Als u een waterstraal opmerkt, moet u de tuit vervangen.

Installeer de slangadapter

Om de slangadapter te installeren, moet u de kraan loskoppelen en uitschakelen. De slang moet nog steeds aan de kraan of het mondstuk worden opengedraaid. Als dit niet het geval is, moet u de slangbevestiging demonteren om te voorkomen dat deze gaat sproeien. Als de slang lekt, kunt u teflontape op het schroefdraadgedeelte van de tuit aanbrengen om te voorkomen dat deze lekt.

Gebruik een stukje teflontape

Om een ​​slangadapter voor een keukenkraan te installeren, moet je de nieuwe op de keukenkraan schroeven. De slangadapter moet stevig op de kraan worden geschroefd. Het mondstuk moet goed afsluiten, anders kan het water eruit lekken. Als alternatief kunt u een stuk teflontape gebruiken om het mondstuk af te dichten. U moet de tape met de klok mee op het schroefdraadgedeelte van de keukenkraan aanbrengen.

De slangadapter is de perfecte oplossing voor elke keuken. Zijn kleine formaat maakt het gemakkelijk te installeren. Je hoeft het alleen maar bij de bouwmarkt of online te kopen. De slangadapter past in elke Keukenkraan spoelkraan. U kunt ook Nivito-slangadapter met schroefdraad krijgen voor gebruik buitenshuis. Als je de slangadapter die je nodig hebt niet kunt vinden, lees dan de instructies aandachtig door om er zeker van te zijn dat deze compatibel is met je keuken.

Vervang de oude tuit

De slangadapter is eenvoudig te installeren. Het wordt geleverd met een schroevendraaier met schroefdraad die is voorzien van schroefdraad om op de keukenkraan te passen. Eenmaal geïnstalleerd, zou de nieuwe slang binnen vijf tot 20 minuten moeten passen. Vervang dan de oude tuit door de nieuwe. Als je de tuit al hebt vervangen door een nieuwe tuit, zorg er dan voor dat de slang aan het andere uiteinde is geschroefd.

Naast uitlopen is de keukenkraan slangadapter Nivito ook ontworpen voor ééngreeps kranen. Deze kranen hebben een enkele hendel met temperatuur- en niveauregeling. Dit maakt ze handig voor het schoonmaken rond de gootsteen. Ze hebben ook een brede tuit. Ze werken allemaal goed met een uittrekbare uitloop. Dus als je op zoek bent naar een keukenslangadapter, dan is deze slangadapter de perfecte oplossing.