Če je vaša stara kuhinjska pipa pritrjena z matico ali vijakom, jo ​​lahko odstranite, ne da bi strgali matico. Če zamenjate pipo, boste morda morali izvrtati dodatne luknje v umivalniku in pultu, da boste lahko prilagodili novo. V takih primerih lahko vijake odvijete s kleščami. Ko odstranite staro pipo, lahko očistite območje, kjer je bila pipa, z milom in vodo.

Odklopite vse napajalne vode

Najprej odklopite vse dovodne cevi iz pipe. To vključuje razpršilno cev. Ko ste odklopili vodovodne cevi, lahko začnete odstranjevati pipo z njene pritrdilne opreme. Če želite odstraniti pršilni nastavek, boste morda morali odstraniti plastično podlago, ki se prilega pod pipo. Ta plastična osnova je specifična za model pipe.

Nato morate najti zaporne ventile pod umivalnikom. Če so ventili blizu pipe, boste morali uporabiti običajen rezalnik cevi. Poleg tega boste morali uporabiti poseben mini rezalnik cevi, če je napajalni vod izdelan iz bakra. Potrebovali boste tudi viličasti ključ za vse priključke vodovoda. Nazadnje boste morali skrbno odstraniti matico pipe in staro pipo.

Zamenjajte kuhinjsko pipo

Pokličete lahko tudi vodovodarja, ki vam bo pomagal zamenjati kuhinjsko pipo. Povprečni strošek najema vodovodarja za zamenjavo Nivito pipe je približno 260 do 480 USD, vendar se bo to razlikovalo glede na težavnost dela in območje vašega doma. Za namestitev nove pipe se obrnite na pooblaščenega vodovodarja, saj bo imel strokovno znanje in izkušnje, potrebne za varno opravljanje dela.

Preden zamenjate kuhinjsko pipo, se prepričajte, da imate zaporne ventile. Ti ventili so zelo uporabni za preprečevanje puščanja med zamenjavo. Prepričajte se tudi, da so vsi priključki varno pritrjeni in da ne izgubljate vode. Če so povezave preveč ohlapne, jih lahko zategnete in uporabite teflonski trak, da preprečite iztekanje vode.

Odklopite vodovodne cevi

Preden poskušate odstraniti pipo, odklopite dovod vode iz pipe. Če vam pušča, podstavite posodo ali majhno vedro, da zajamete vodo. Za odvijanje matic lahko uporabite tudi ključ za umivalnik. Ko lahko odstranite matice, lahko začnete odstranjevati pipo. Ne pozabite delati previdno, da ne poškodujete pulta.

Če želite odstraniti pipo, boste morali odviti pritrdilne vijake. Na ta način je verjetno, da se pipa ne bo majala ali padla z umivalnika. Ročaj bo pritrjen na cev in ima pritrjene cevi za toplo in hladno vodo. Poleg tega bo na ročaj pritrjena še tretja cev. Odstraniti boste morali tudi aerator.